Gedurende de covid-19 periode heeft mijn DAF 33 de meeste tijd stil gestaan in de opslag. Maar laatst, op een lekkere frisse lentedag, schoof ik de deur van de schuur waar hij al die tijd een soort winterslaap heeft gehouden, open en ik voelde een vleug euforie door mijn lichaam gaan. Daar stond 'ie dan, mijn kameraad. Met een laagje stof op zijn snoet. Auto wassen met een emmer en een spons, was nog nooit zo leuk. En blinken wat hij deed.

mobiele koffiebar huren 2

Ik checkte de bandenspanning en het oliepeil. Maakte de binnenkant van de coffeetruck helemaal schoon en zette de La Marzocco espressomachine aan. Wat smaakte die eerste espressoshots na zo'n tijd heerlijk. Zoals het spreekwoord zegt: een engeltje dat ...

 de lekkerste espresso van Eindhoven

Fijn om te merken dat de koffie niet alleen bij mij lekker smaakt maar ook bij de vrienden die spontaan langs zijn gekomen. De corona periode heeft er in ieder geval niet voor gezorgd dat ik mijn barista vaardigheden heb verloren.

Dat koffie direct een verband heeft met ontmoeten, buiten samenkomen, genieten, en het dagelijkse leven vieren, blijkt wel uit de reserveringen die ik heb voor de komende periode. Voor vandaag heb ik heerlijke carrot- , lemoncurd- chocolade cake en appeltaart gebakken. En crunchy berry bar voor de persoon die vegan, gluten en notenvrij wil genieten. Voor mij als barista geen enkel probleem om met persoonlijke wensen om te gaan.

koffiebar huren de lekkerste koffie van Eindhoven

Met een brede glimlach, een schone DAF en met de lekkerste koffie van Eindhoven rijd ik het schoolplein op van de basisschool 't Slingertouw. De Dafeïne-blauwe parasols voor boven de DAF en aanhanger zet ik op als of ik het gisteren voor het laatst heb gedaan. In een zwierig tempo bouw ik alles op en ontpopt er zich een kekke coffeetruck op het schoolplein. Op de aanhanger stal ik alle biologisch afbreekbare gebaksbordjes uit en ga in de weer met de taartschep om er een mooie gebakskar van te maken. Zo'n openlucht espressobar is toch een uitkomst voor elk event! En daar komen de eerste gasten en ja... waar ga je dan voor? Eerst een stuk taart of toch maar voor de romige cappuccino? Menigeen heb ik zien twijfelen.

de lekkerste taart koffiebar huren