Openlucht coffeetruck bij een bruiloft.

koffiebar huren op locatie barista op locatie

Foto: Els Korsten fotografie

Er zijn zo van die ochtenden dat je met kriebels in je buik op staat. Zo ook die vroege zaterdagochtend in mei. Bij uitstek de trouwmaand van het jaar, maar tijdens de covid periode is dat iets minder geworden. 

Omdat we vandaag naar Limburg afreizen en de DAF autorit door een prachtig landschap gaat heb ik mijn collega barista en DAF liefhebber gevraagd mee te rijden. Niet bij mij in de Dafeine maar in zijn eigen Daffodil. Natuurlijk hadden we de coffeetruck op de aanhanger kunnen plaatsen en zo over de snelweg naar de locatie af te reizen, maar een tour over de provinciale weg is juist heerlijk ontspannen. Gewoon ruim op tijd van huis vertrekken en tenslotte hoef je in de Variomatic alleen maar gas te geven en te remmen. En genieten van het uitzicht, meer is het niet. Het lijkt wel een citaat uit een reclame folder uit 1973. (Het bouwjaar van Dafeïne) 

koffiebar huren voor event bruiloft mobiele barista

Foto: Els Korsten fotografie

Omdat het vandaag gaat over een gehuurde locatie, beter gezegd een groot herenlandhuis, is mij gevraagd om te voorzien in eigen stroom. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat mijn La Marzocco espressomachine de stroom in het landhuis plat legt. Want voordat wij heerlijke tongstrelende espresso's en volle romige cappuccino's kunnen bereiden gebruikt mijn La Marzocco best wel wat ampere om op te warmen. Zo'n espressomachine moet natuurlijk wel wat capaciteit hebben, nu met covid zijn de aantallen qua gasten uiteraard beperkt, maar ik kan mij de events nog wel herinneren waarbij we op hetzelfde moment, 4 espresso's maakten, water voor thee tapte en stoom gebruikten voor het opschuimen van melk. Dan moet je wel een machine hebben die dat allemaal aan kan. En zo'n machine staat in Dafeine. Graag neem ik de zorg van mijn opdrachtgevers uit handen, vandaar dat wij een mobiel aggregaat tot onze beschikking hebben. Nee, niet zo'n oorverdovend rammel ding dat menig verhuur bedrijf aanbied. Nee, die van ons is werkelijk fluisterstil en ook nog zuinig in brandstof gebruik. We hebben hem gemonteerd in een Dafeine blauwe aanhanger die keurig achter de DAF past. Op de locatie plaatsen we hem maximaal 50 meter verderop, uit de wind richting en niemand heeft door dat we onze eigen stroomvoorziening bij ons hebben. De opdrachtgever hoeft ons alleen maar de juiste plek te wijzen. En vooral niet te vergeten te genieten, dan doen wij de rest. 

Het herenlandhuis staat pal naast het Pieterpad. Verrassend om dit te weten want op deze plek kom ik dus een keer terug. Niet met Dafeine maar met mijn vrienden waarmee ik het Pieterpad loop. Op het moment dat wij aankwamen was de ceremoniemeester bezig de stoelen van de genodigden neer te zetten, netjes op anderhalve meter van elkaar. Alles is in de buitenlucht, van ceremonie tot koffieontvangst en van het glas heffen tot het diner. En daar pas Dafeine, de openlucht espressobar uit Eindhoven, natuurlijk helemaal bij. We rijden het kiezelterras op en plaatsen de Daf33 en Dafodil zo, dat ze in het oogspringen zodra je aankomt. Het is natuurlijk niet alleen de koffie waarom we bekend staan, wij bouwen ook een leuk sfeertje op. En op een bruiloft mag dat natuurlijk helemaal niet ontbreken. De lichtgewicht design stoeltjes klappen we uit, zetten de tafeltjes neer met koffie plantjes er op en bouwen zo een leuk gezellig terrasje met het mooiste uitzicht dat je maar kan wensen op je bruiloft.

latte art dafeine hartjes in de koffie

Zo nu en dan laat de zon zich zien vanachter de wolken en de temperatuur was best aangenaam. De eerste gasten voor de bruiloft begonnen te arriveren en de eerste gesprekken over DAF begonnen dus ook. Opmerkelijk toch, dat zoveel mensen zich de tijd kunnen herinneren dat het normaal was de DAF automobiel in het straatbeeld te zien was. Of het waren vader en moeder die er vroeger in reden. Mooi die herinneringen. 

Tijdens de uurdurende ceremonie hadden wij even de tijd om van de omgeving te genieten. Wat een vrolijke tulpen stonden daar.

barista huren koffiebar coffeebar

Na het officiele gedeelte vond de koffie gretig aftrek. De hartjes in de cappuccino's op de dag van de liefde werden gewaardeerd en veroorzaakte een oooo moment bij de vele genodigden. Ook maakten we koffie voor diverse gasten die op gepaste afstand even langs kwamen om het bruidspaar te feliciteren. Op deze manier konden ze toch een gevarieerd gezelschap op deze bijzondere dag ontvangen. Het liefst bleven we nog veel langer koffie bereiden maar onze coffeetruck moest helaas plaats maken voor een collega foodtruck die een heerlijke BBQ voor het bruidspaar en gasten zou gaan bereiden. Voldaan en met een goed gevoel pakken we al onze spullen in en zetten vervolgens de terugweg naar Brabant in.

Janneke en Ruud, dankjulliewel dat ik de koffieservice heb mogen verzorgen op jullie trouwdag!

koffiebar eindhoven coffee bar huren bruiloft

 Foto: Els Korsten fotografie