koffiebekers coffee bekers dafeine

Dafeïne doe er alles aan om zo groen mogelijk te werken. Zo ook op het gebied van papieren bekers.

We hebben een bedrijf in de arm genomen dat FSC® gecertificeerd is. Dat bedrijf maakt onder andere gebruik van groene stroom. En heeft daarnaast de mogelijkheid bekers te produceren met groene coating. Deze coating is gemaakt van suikerriet. Het bedrijf waar Dafeine meesamen werkt is als enige bedrijf in de Benelux die de productie zelf uitvoert. Dat zorgt voor minder transportbeweging waardoor de productie van de bekertje, alleen daardoor al, veel minder milieubelastend is. Wat is FSC? FSC staat voor 'Forest Stewardship Council' en is een internationale organisatie, die in 1993 is opgericht door boseigenaren en milieu organisaties en zet zich in voor verantwoord en duurzaam bosbeheer. Verantwoord bosbeheer wordt gemeten op 2 punten:

1) De ecologische functie van het bos als leefomgeving van plant- en diersoorten moet behouden blijven

2) De rechten van de mensen die in de bossen werkzaam zijn en ook de inheemse bevolking van deze bossen moeten gerespecteerd worden.

FSC is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat het product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Het FSC - keurmerk garandeert de verantwoorde oorsprong, omdat niet alleen het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de consument. Wij van Dafeïne zijn blij dat we op deze manier een prachtige bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.